Fietsen op het Ouwegrachie

Zoals het een “echte”  Utregter betaamt ben ik vaak te vinden op de Oudegracht.  Meestal fiets ik er overheen als onderdeel “rondje binnenstad” of als mijn route toevallig zo loopt. Naar de bouwmarkt, Radio Centrum voor onderdeeltjes of even kijken bij de kringloopwinkel.  De Oudegracht is een drukke straat, vooral het hoofdgedeelte bestaande uit de (eigenlijk een andere straat) Vismarkt tot aan de kruising met de Lange Viestraat. Vooral op zaterdag is er op de fiets geen doorkomen aan. Toch mag je gewoon op selecte stukken van de Oudegracht en de Vismarkt fietsen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Sommige mensen weten dat niet.

Dat leidde dus tot een tweetal “confrontaties”. Een met een vrouw van middelbare leeftijd, en aan haar kleding en kapsel te zien, van links-progressieve signatuur –  “Je mag hier niet fietsen hoor!”. De andere was met een persoon van Noordafrikaanse afkomst welke mij zag aankomen en gewoon bleef lopen waar hij liep, wat resulteerde in een lichte botsing. Aangezien dit een wat agressievere houding was besloot ik maar even te stoppen en duidelijk te maken dat hij moest uitkijken. Verontwaardigd kreeg ik te horen dat ik daar echt niet mocht fietsen. Ik heb hem maar kort en bondig medegedeeld dat hij zich maar eens beter moest informeren, of iets in die zin. Ik weet niet meer wat ik exact heb gezegd, maar kort en bondig was het…

De gemeente Utrecht moet maar eens een mooie oranje streep van een meter of 2 breed over de Oudegracht trekken, fietssnelweg door het midden van de stad!


One Response to Fietsen op het Ouwegrachie

  1. Pingback:André