Zelfbouw 4 elements 70cm yagi

Op dit moment bezig met de bouw van een kleine richtantenne voor 70cm voor gebruik in combinatie met mijn Yaesu FT-60. Zie onderstaand plaatje:

70cm yagi

Zoals je ziet is de antenne van vrij algemeen te verkrijgen materialen te maken. De kabelgoot en kroonsteentjes heb ik al, maar er zijn nog wat problemen met het metaal voor de elementen.

De reflector en directoren zijn het beste uit een stuk te maken, maar de stukken spaak die ik wilde gebruiken zijn helaas iets te kort. De elementen van twee stukken maken is onwenselijk, omdat deze moeilijk in de kroonsteentjes zijn te bevestigen, en ze zijn dan nogal wiebelig. Op zoek dus naar langere spaken van minimaal 35 cm of stijf staaldraad of aluminium…

*** Update ***

Toch maar los staaldraad aangeschaft, de stukken spaak waren echt te kort.  SWR van de antenne is over de gehele 70cm band 1:1.5 .  Verdere testen moeten nog uitwijzen of ik vanaf lastige lokaties verre repeaters kan werken die niet met een normale portofoonantenne zijn te doen. Hieronder een plaatje van het resultaat:


4 Responses to Zelfbouw 4 elements 70cm yagi

  1. Pingback:franssie

  2. Pingback:admin

  3. Pingback:Jan Pap

  4. Pingback:Jan Pap