Terugkeer van een notoire lepelbuiger

(deze tekst is eerder op mijn Hyves pagina gepubliceerd, en ik moest wat om mijn nieuwe site te vullen 🙂 )

Ik was mij ‘s avonds oppervlakkig aan het vermaken met het een of andere SBS6 reality programma toen opeens vlak voor het einde werd verrast met een aankondiging van de Nederlandse versie van Successor, het programma waarin Uri Geller een “opvolger” zoekt die net zulke indrukwekkende (uche, hoest) kunsten kan vertonen als hem.

Dit programma is al op TV geweest in Israel, en er is nu dus ook een Nederlandse versie, genaamd Het Fenomeen. De eerste aflevering zal aanstaande zaterdag zijn, en wel om 20:30.

Niet slecht voor een matige goochelaar van wie in 1973(!) al min of meer bewezen is dat hij zijn publiek voor de gek houdt.
Toen al werd pijnlijk aangetoond dat Geller alleen lepels kan buigen en horloges kan fixen die hij zelf heeft meegenomen. Om vervolgens te claimen dat het allemaal echt geen truc is, maar om de “energie” gaat.

Uri Geller lijkt de laatste tijd voorzichtig aan het terugkrabbelen te zijn. Na jaren te hebben geclaimd dat zijn prestaties echt paranormaal zijn zegt hij nu dat hij een entertainer wil zijn en dat hij mensen wil vermaken met een goede show.
Dat is heel fijn, maar het publiek moet niet vergeten dat Geller de carrières van veelbelovende wetenschappers om zeep heeft geholpen door ze een rad voor de ogen te draaien en ze er van te overtuigen dat het allemaal “echt” was.

Het is te laat voor Geller om excuses aan te bieden. Gelukkig is er nog altijd een bepaalde campingzender die een show met dit personage wil produceren en uitzenden. Meneer Geller moet namelijk ook leven…

Tot slot nog wat vermakelijke filmpjes gerelateerd aan dit onderwerp:

Geller gaat af in ’73:
http://www.youtube.com/watch?v=-9FjjrbQabw

James Randi over Geller’s terugkrabbelen:
http://www.youtube.com/watch?v=qbkZXJNGia0

Lepelbuig parodie:
http://www.youtube.com/watch?v=qUxWdIQVT_c

Tot de volgende blog!

Groeten,


Comments are closed.